Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način

Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Probajte zlatni pečeni krompir sa pečurkama i ukusnim začinom iz arapske kuhinje."

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • pečurke - 300 g
  • ras el hanout - 1 kašičica, puna
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • za posipanje
  • beli luk - 1 čen, mladi
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Danas sam za ručak pripremio ukusan krompir sa pečurkama i arapskim ukusom.

Koristio sam mladi krompir koji sam dobro oprao bez ljuštenja.

Krompir i pečurke sam isekao na velike komade.

Na dno pleha stavim ulje, kašiku začina ras el hanut, so i biber po ukusu.

Dodao sam krompir i pečurke i dobro izmešao.

Narezao sam maslac i rasporedio ga odozgo.

Nisam dodavao vodu jer sam oprao pečurke i one će pustiti tečnost.

Tepsiju sa krompirom sam stavio u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pekao oko sat vremena.

U međuvremenu sam promešao 2 puta.

Pošto je krompir bio gotov, dok je bio još vruć, posuo sam ga sitno seckanim peršunom i 1 čenom svežeg belog luka i odmah poslužio.

Arapski začin Ras el Hanut sadrži buket začina kao što su kurkuma, đumbir, kim, piskavica, korijander, slatka i ljuta aleva paprika, piment.

Različiti regioni mešavini dodaju svoje najtipičnije začine. Postoji mnogo varijacija. Sastojci se obično peku, zatim istucaju u avanu i na kraju izmešaju.

U prevodu sa arapskog, bukvalno znači šef radnje i zapravo je najbolja kombinacija koju vlasnik prodavnice začina može da pomeša iz zaliha pri ruci.

Probajte zlatno pečeni krompir sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: