Način pripreme
Stavite tunjevinu u nemetalnu posudu i prelijte je balzamičnim sirćetom. Marinirajte 10 minuta. Pržite na 2 kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri 2-3 minuta sa svake strane.
Izvadite iz tiganja i isecite na male kocke. Koru limuna narendajte na sitno. Iscedite limun da dobijete 60 ml soka.
Beli luk pržite na 2 kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri 50 sekundi. Dodajte seckani luk i pržite 2 minuta.
Dodajte 1/2 kašičice rendane limunove kore i ostavite na vatri 1 minut, zatim dodajte peršun, a posle 1 minut – limunov sok i preostalo maslinovo ulje. Dobro promešati.
Začinite solju i biberom.
Skuvajte fetučine u slanoj vodi dok ne omekšaju. Pokrijte ih smesom.
Rasporedite u tanjire i riba se stavlja na vrh.
Promešajte i po želji pospite rendanim parmezanom.
Fetučini sa tunjevinom su spremni.