Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Teleća kolenica na rodopski način

Teleća kolenica na rodopski način

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Početnik
335
Teleća kolenica na rodopski način
Fotografije: Evelina Kuzmanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
6
"Začini, lagana vatra i mnogo ljubavi - ovo su tačni sastojci za teleću kolenicu, koja se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 3 komada /nasečena na kolutove/
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 - 3 srednje veličine
  • celer - koren
  • praziluk - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • ulje - 1/2 šoljice
  • čubar
  • biber
  • piskavica
  • so
  • crno vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Meso prelijte vrućom vodom. Marinirajte ga u smesi od bibera, soli, piskavice, čubra, luka (nasečenog na krupno). Ostavite meso da stoji u marinadi oko 4-5 sati. Nakon toga ga lagano zapržite sa obe strane.

U istoj masnoći upržite praziluk, šargarepu (nasečenu na kolutove) i celer. Stavite meso i povrće u pleh.

Prelijte vinom i vrućom vodom da prekrije meso. Pokrijte pleh folijom i zakakujte. Pecite na 150-170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 3 sata.

Prd kraj dodajte krupno nasečen krompir, posolite i dodajte začine po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: