Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma na rodopski način sa svinjetinom

Kavarma na rodopski način sa svinjetinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kavarma na rodopski način sa svinjetinom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Uživajte u autentičnom bugarskom ukusu uz kavarmu na rodopski način sa mekanom svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g (sveže)
  • paprike - 2 komada (zelene)
  • paradajz - 1 komad
  • jaja - 4 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 30 - 40 ml
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na žulijen trakice ili zalogaje. Operite svo povrće i takođe ga iseckajte.

U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i pržite meso dok ne ostane samo na masnoći.

Dodajte seckani luk. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta dok luk ne omekša.

Zatim dodajte pečurke, šargarepu i papriku. Promešajte. Oljuštite i sitno iseckajte paradajz. Dodajte i njega.

Na kraju posolite po ukusu, dodajte biber i alevu papriku i sitno seckani peršun. Kuvajte na laganoj vatri dok ne bude gotovo.

Kavarmu podelite u 4 đuvečarice. U sredini napravite udubljenje i u njega ubacite slomljeno jaje. Pecite ih 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kavarma na rodopski način sa svinjetinom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: