Način pripreme
Koristim steviju za slatkiše i eritritol u prahu koji je u odnosu 1:1 sa šećerom.
Za opciju bez mleka, zamenite kravlji maslac kokosovim. Zamenite krem sir sa 60 ml konzerviranog kokosovog mleka na sobnoj temperaturi. Ako ne volite kokosovo brašno, možete ga zameniti sa 50 - 60 g bademovog brašna.
Odvojite belanca od žumanaca. U žumanca dodajte krem sir i umutite žicom, može i mikserom. Dodajte ostale sastojke i ponovo promešajte. Dobija se veoma gusta smesa.
Umutite belanca u čvrst sneg. Zatim ih dodajte u drugu mešavinu i promešajte lopaticom.
Nauljajte kalupe za mafine maslacem. Sipajte od smese, ostavite 1 kašiku za vrh. Isecite jagode na male komade i poređajte komade u svaki mafin. Na vrh rasporedite preostalu smesu.
Pekla sam keto mafine u air fryer-u na programu BAKE. Prvo 7 minuta na 170 stepeni, a zatim još 8 minuta na 160 stepeni.
Možete ih peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Pazite na njih. Moja rerna je plinska i peče drugačije.
Dobićete 6 malih mafina. Ako želite još Keto mafina od kokosa i jagoda, povećajte količine.