Način pripreme
Pirinač sa povrćem je uvek dobra ideja, ali kada dodamo i meso u njega postaje još lepši. Ipak je piletina sa pirinčem sačuvana klasika za našom trpezom.
Pileći bataci se operu i posole. Poređaju se u posudu za pečenje sa uljem. Dodaje se malo vode. Stavljaju se da se peku dok pripremamo povrće.
Crvene i zelene paprike se operu i očiste od semenki. Seku se na trakice. Šargrepa se oljušti i opere.
Seče se na kockice. Luk se čisti i seče na sitno. Izvadi se posuda sa pilećim batacima. Za trenutak se batačići izvade u tanjir. U posudu za pečenje se stavllja pirinač.
Dodaje se isečeno povrće - luk, šargarepa i paprike. Dodaje se konzerva graška, zajedno sa tečnošću. Posipa se čubrom. Začinjava se solju i biberom.
Dodaje se još neophodna količina vode i promeša se. Dodaju se batačići. Vraća se u rernu dok se ne skuva pirinač sa povrćem i pilećim batacima.