Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Kiš od spelte sa zeljem i kozijim sirom

Kiš od spelte sa zeljem i kozijim sirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Kiš od spelte sa zeljem i kozijim sirom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
20/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ukus seoskog kiša, na kome ne želite da štedite ovog proleća"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 100 g + za mazanje posude za pečenje
  • kozije kiselo mleko - 2/3 šolje
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 50 ml
  • mladi luk - 3 komada
  • zelje - 2 vezice
  • koziji sir - 150 g
  • biber - 1 prstohvat
  • zrna pasulja - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi, da omekša.

Brašno do spelte se sipa u posudu u kojoj će se mesiti testo.

U sredini se pravi udubljenje, u koje se stavlja jedno jaje, maslac i kozije kiselo mleko.

Zamesi se testo koje se stavlja u posudu, uvija se u foliju i ostavlja se u frižideru 30 minuta.

Mladi luk se očisti, opere i iseče ne sitno.

Stavlja se u vok tiganj, dodaje se ulje i zaprži se pet minuta.

Zelje se opere i očisti od središnje žile.

Nakon što se luk proprži dodaje se zelje.

Meša se veoma dobro i zaprži se 10 minuta nakon čega se sipa u cediljku da se ocedi.

Tri jaja se dodaju u posudu, dodaje se biber i meša se veoma dobro.

Koziji sir se namrvi na sitno u odvojenoj posudi.

Nakon što je odstajalo u frižideru, testo se razvija i stavlja u posudu za kiš, sa dnom koje se skida, namazanu maslacem.

Odozgo se poređaju zrna pasulja.

Testo za kiš se peče 10 minuta u prehodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vadi iz rerne, zrna pasulja se sklanjaju i ostavlja se da se ohladi.

Nakon što se kora ohladi, odozgo se poređa oceđeno zelje.

Preliva se jajima i posipa se namrvljenim sirom.

Kiš od spelte sa zeljem i kozijim sirom se peče 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: