Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi, da omekša.
Brašno do spelte se sipa u posudu u kojoj će se mesiti testo.
U sredini se pravi udubljenje, u koje se stavlja jedno jaje, maslac i kozije kiselo mleko.
Zamesi se testo koje se stavlja u posudu, uvija se u foliju i ostavlja se u frižideru 30 minuta.
Mladi luk se očisti, opere i iseče ne sitno.
Stavlja se u vok tiganj, dodaje se ulje i zaprži se pet minuta.
Zelje se opere i očisti od središnje žile.
Nakon što se luk proprži dodaje se zelje.
Meša se veoma dobro i zaprži se 10 minuta nakon čega se sipa u cediljku da se ocedi.
Tri jaja se dodaju u posudu, dodaje se biber i meša se veoma dobro.
Koziji sir se namrvi na sitno u odvojenoj posudi.
Nakon što je odstajalo u frižideru, testo se razvija i stavlja u posudu za kiš, sa dnom koje se skida, namazanu maslacem.
Odozgo se poređaju zrna pasulja.
Testo za kiš se peče 10 minuta u prehodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vadi iz rerne, zrna pasulja se sklanjaju i ostavlja se da se ohladi.
Nakon što se kora ohladi, odozgo se poređa oceđeno zelje.
Preliva se jajima i posipa se namrvljenim sirom.
Kiš od spelte sa zeljem i kozijim sirom se peče 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.