Način pripreme
Rastopite masalc i sameljite keks.
Pomešajte ih i dodajte u njih kakao. Promešajte dobro i prebacite smesu u kalup sa ivicama koje se skidaju - 18 - 20 cm.
Oblikujte koru (osnovu) čizkejka, pritiskajte.
Nakon toga stavite u frižider 30 minuta, a za to vreme pripremite krem.
Rastvorite paket kuahade u tečnoj pavlaci. Dodajte šećer i stavite da vatru da se ugreje i šećer rastopi.
U drugoj posudi pomešajte maskarpone i skir, treba da budu na sobnoj temperaturi i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Skir možete zameniti rikotom ili kiselom pavlakom.
Dodajte u njih toplu pavlaku lagano, mešajte.
Prelijte krem preko kore i vratite u frižider na nekoliko sati dok se ne stegne.
Nakon toga ukrasite čizkejk svežim jagodama i možete uživati.
Brz i veoma lak za pripremu, čizkejk sa jagodama, odličan za svaku prazničnu trpezu.
Čizkejk sa kuahadom je gotov.