Način pripreme
Pečene ćuftice od tikvica i krompira sa mlečnim sosom.
Narendajte jednu oljuštenu tikvicu. Pomešajte je sa malo soli i ostavite da se ocedi od vode.
U oceđene tikvice dodati dva kuvana i rendana krompira (veće), jedno malo jaje, svežu mirođiju, so po ukusu, beli luk (zeleni deo), biber, čubar, peršun, malo rendanog sira.
Oblikujte ćuftice od tikvica (malo ih spljoštite kao šnicle).
Uvaljajte ih u brašno.
Ređati u pleh obložen papirom za pečenje (prethodno premazati uljem)
Pospite sa nekoliko kapi masnoće na svaku ćufticu.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok lepo ne porumene.
Ova količina proizvoda dovoljna je za 10 ćuftica!
Za mlečni sos pomešajte 250 g kiselog mleka 2 kašike majoneza, seckanu svežu mirođiju, so po ukusu.
Beli luk, ko ga voli, može da se doda u jednostavne zapečene ćuftice sa tikvicama i mlečnim sosom.