Način pripreme
Stavljamo mleveno meso u posudu, sipamo malo hladne vode (oko 100 ml) i umutimo mleveno meso.
U duboki tiganj sipamo ulje i u njemu propržimo sitno iseckan luk. Dodajemo umućeno mleveno meso i propržimo i njega 2-3 minuta.
Sitno isečemo prethodno oljušten paradajz i stavljamo ga u tiganj. Posolimo po ukusu, dodajemo alevu papriku i biber.
Oljuštimo i isečemo krompir i tikvice i tikvice na kockice, dodajemo ih u preostale sastojke i dobro promešamo. Prebacujemo sadržaj pleha u prelivamo toplom vodom, nakon toga stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 45 minuta.
Pripremamo preliv, umutimo tri kažike brašna zajedno sa malo hladnog mleka, tako da dobijemo retku kašu. Stavljamo u kašu tri jaja i prstohvat soli, umutimo lepo, nakon toga dodajemo preostalo mleko.
Vadimo iz rerne skoro gotovu musaku i prelivamo prelivom, nakon toga vraćamo posebno u rernu na oko 15 minuta dok ne dobije zlaznu boju.
Serviramo sa prilogom od mariniranog povrća.