Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Gratin sa mlevenim mesom i tikvicama

Gratin sa mlevenim mesom i tikvicama

ElitsaElitsa
Pomoćnik kuvara
2353571
Gratin sa mlevenim mesom i tikvicama
Fotografije: Elitsa
1 / 3
17/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Lagan za prirpremu, nepretenciozan i veoma ukusan, tako bismo opisali naš gratin"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • tikvice - 3 komada
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 5 kašika
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašika
  • peršun - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno i zaprži se sa mlevenim mesom, dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo začine i sok od paradajza. Zapržimo još 5 minuta i sklanjamo s vatre.

Isečemo tikvice na tanke krugove i u namazanu posudu za pečenje poređamo jedan red njih, pokrivamo ih zaprženim mlevenim mesom.

Završavamo opet sa redom tikvica. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pravomo preliv od jaja, kiselog mleka i kačkavalja, prelivamo tikvice i pečemo još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: