Način pripreme
Kopriva se stavlja u šerpu i skuva se dobro. Nakon što se skuva opere se hladnom vodom i dobro se ocedi. Dosta se smanji i dobija se oko 70 g skuvane koprive.
Stavlja se u blender. Dodaju se kisela pavlaka i majonez. Dodaje se senf.
Skuvana jaja se oljušte. Iseku se na pola po dužini - po sredini. Žumanca se izvade pomoćukašičice i dodaju se u blender. Belanca se poređaju u tanjir.
U blender se dodaje so i beli luk u prahu po ukusu. Smesa se blendira. Budući da smesa nije mnogo tečna može biti potrebno da je izmešate nekoliko puta da se dobro sjedini.
Kada je mus od koprive gotov puni se u špric. Stavlja se nastavak po vašem izboru. Vazduh iz šprica se izbaci i mus treba da bude u donjem kraju šprica. Počinje da se gura sa gornje strana na dole i smesa se raspoređuje u prazna belanca.
Prave se kružni pokreti. Dobijaju se mnogo lepa, ukusna punjena jaja.
Punjena jaja sa musom od koprive su gotova.