Način pripreme
1. Sitno iseckajte luk i spanać. Beli luk isecite na kriške, a kačkavalj izrendajte.
2. Ugrejte dve kašike ulja, zajedno sa maslacem na umerenolj vatri i u njima izdinstajte luk 4-5 minuta i dodajte spanać. Kad omekša i on stavite i beli luk i kratko kuvajte dok ne pusti mirise.
3. Odjednom sipajte brašno i mešajte 1 minut da se zaprži. Dobićete gustu pastu od spanaća.
4. Sipajte iz tri dela mleko, uz neprestano mešajte i kuvajte dok ne dobijete spanać-bešamel sos gustine po vašoj želji. Začinite biberom i solju po ukusu i sipajte rendani kačkavalj. Mešajte još minut dok se ne rastopi i skinite sa vatre.
5. Prebacite bešamel krem u pleh i odozgo izmrvire sir, razbijte jaja i naprskajte sa malo ulja, soli i mirođijom.
6. Stavite u ugrejanu rernu na 200-220 stepeni dok jaja ne budu gotova - oko 12 minuta.
Jelo servirajte toplo, posuto iseckanim svežim peršunom.
Prijatno!