Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Brioš pužići sa kremom od badema i maslaca

Brioš pužići sa kremom od badema i maslaca

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Brioš pužići sa kremom od badema i maslaca
Fotografije: Juliya
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
12
"Brioš pužići sa kremom od badema i maslaca, koje već možemo da zamislimo kako mirišu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 390 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 60 g
  • kravlji maslac - 40 g otopljen
  • jaja - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
  • sveže mleko - 1 kašika, za premazivanje
  • za krem
  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 100 g mekani
  • bademovo brašno - 100 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte kvasac u toplo mleko i ostavite da se aktivira.

U veću posudu stavite jaje, otopljeni maslac, šećer, vanilin šećer i promešajte.

Dodajte mleko sa kvascem i ponovo promešajte.

Postepeno dodajte prosejano brašno, umesite meko testo i ostavite da se diže oko 1 sat.

Za krem, umutite meki maslac sa šećerom.

Dodajte jaje, bademovo brašno i dobro promešajte.

Naraslo testo za brioš razvijte u pravougaonik debljine oko 3-5 mm.

Kremom premazati 2/3 kore.

Preklopite testo, počevši od 1/3 kore bez krema, pa deo sa kremom.

Dobijeni pravougaonik malo razvijste oklagijom i isecite na 12 tankih traka.

Svaku traku urolajte u oblik puža.

Na pleh obložen papirom za pečenje poređajte pužiće od testa na rastojanju i ostavite da narastaju 20-30 minuta.

Pomešajte žumance sa 1 kašikom svežeg mleka i četkom premažite brioše.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Neverovatno mekani i veoma ukusni brioš pužići sa kremom od badema i maslaca su gotovi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: