Način pripreme
Sipajte kvasac u toplo mleko i ostavite da se aktivira.
U veću posudu stavite jaje, otopljeni maslac, šećer, vanilin šećer i promešajte.
Dodajte mleko sa kvascem i ponovo promešajte.
Postepeno dodajte prosejano brašno, umesite meko testo i ostavite da se diže oko 1 sat.
Za krem, umutite meki maslac sa šećerom.
Dodajte jaje, bademovo brašno i dobro promešajte.
Naraslo testo za brioš razvijte u pravougaonik debljine oko 3-5 mm.
Kremom premazati 2/3 kore.
Preklopite testo, počevši od 1/3 kore bez krema, pa deo sa kremom.
Dobijeni pravougaonik malo razvijste oklagijom i isecite na 12 tankih traka.
Svaku traku urolajte u oblik puža.
Na pleh obložen papirom za pečenje poređajte pužiće od testa na rastojanju i ostavite da narastaju 20-30 minuta.
Pomešajte žumance sa 1 kašikom svežeg mleka i četkom premažite brioše.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Neverovatno mekani i veoma ukusni brioš pužići sa kremom od badema i maslaca su gotovi.
Prijatno!