Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti

Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
508983k
Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti su šarene, ukusne i aromatične grickalice za celu porodicu."

Potrebni sastojci

  • spanać - 250 g, listovi
  • zelje - 2 vezice
  • kopriva - 200 g, vrhovi
  • kiseljak - 100 g
  • sremuš - 20 komada, struk
  • mladi luk - 1 vezica
  • kozji sir - 200 g
  • jaja - 2 komada, za nadev + 1 komad belance, za premazivanje
  • ulje - 100 ml, za zapržavanje + 2 supene kašike za premazivanje + 50 ml za tepsiju
  • lisnato testo - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk se očisti, opere i iseče krupnije.

Stavlja se u vok tiganj, dodaje se 100 ml ulja i proprži se na 5 minuta.

Listovi spanaća se veoma dobro operu i ocede od vode.

Zelje se opere, očisti od srednje žile i krupno se nasecka.

Kopriva i kiseljak se operu i ocede od vode.

Sremuš se opere, očisti od drški i krupno se nasecka.

Kada se mladi luk proprži, dodaju se spanać, zelje, kopriva, kiseljak i sremuš.

Veoma dobro se izmeša i proprži na 10 minuta uz periodično mešanje.

Kada se proprži, zeleniš se stavlja u đevđir da se iscedi.

Sir se usitni u posudi.

Dodaju se jaja i veoma dobro se izmeša.

Dodaje se oceđeni zeleniš i izmeša se.

Lisnato testo se ostavlja na sobnoj temepraturi da omekša.

Svaka kora se razvija i seče na dva dela.

U svaki deo se stavlja 1/4 nadeva i uvija se u rolat.

Uvijeni rolat se seče po dužini i uvija se, nakon čega se stavlja u prethodno nauljenu tepsiju. Isto se radi i sa ostalim pletenicama od lisnatog testa sa spanaćem.

Belance se promeša sa uljem i pletenice od lisnatog testa se njime.

Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti se peku 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: