Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot mafini spirale

Milibrot mafini spirale

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Milibrot mafini spirale4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
16
"Zamislite ove milibrot mafine spirale kao male pakete ukusne sreće, dizajnirane samo za vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • kvasac - 21 g (1/2 kocke)
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 60 g
  • ulje - 40 ml
  • vanila - 2 komada
  • kora pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • so - 1 prstohvat
  • za punjenje
  • marmelada
  • čokolada
  • orasi
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad (samo žumance)
  • sveže mleko - 1 kašika
  • za posipanje
  • šećer
  • listići badema
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati pavlaku, izmrviti kvasac i 2-3 kašike od brašna. Promešajte i poklopite da se kvasac aktivira oko 15 minuta.

Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu.

Istopite maslac zajedno sa uljem i ostavite da se malo ohladi.

Jaja umutite sa šećerom, dodati vanilu, polovinu masnoće, so i rendanu koru pola pomorandže.

Ovu smesu i aktivirani kvasac sipajte u brašno i umesite testo za milibrot. Možda ćete morati da dodate još malo brašna za dodatno mešenje.

Kada je testo gotovo, počnite da dodajete preostalu polovinu mešavine maslaca i ulja, podmazujući ruke. Mesite oko 20 minuta.

Stavite testo u posudu, prekrijte folijom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 1, 5 sat.

Testo treba da se utrostruči u zapremini.

Gotovo testo razvijte u pravougaoni oblik i isecite na trake širine oko 5 cm.

Svaku traku premažite marmeladom ili čokoladom i pospite mlevenim orasima.

Zarolajte i stavite u nauljene kalupe za mafine. Ostavite da se ponovo diže 30 minuta.

Premažite umućenim žumancetom sa 1 kašikom mleka.

Pospite šećerom i iseckanim bademima i pecite mafine u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30 minuta.

Milibrot mafini spirale su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: