Način pripreme
Oba jaja sa šećerom se mute. Dodaje se sveže mleko, blago zagrejano. Obe masnoće se pomešaju i dodaju se u jaja.
Meša se dok se šećer ne istopi. Dodaje se izrendana kora limuna i vanile. Mesi se meko elastično telo koje se ne lepi.
Ja sam ga zamesila u mini pekari na programu mešenje.
Kada se mešenje završi, uključila sam ga još jednom. Izvadila sam ga iz kontejnera i stavila sam ga u podmazanu duboku posudu.
Pokrila sam streč folijom i ostavila sam testo da prenoći, ali ne u frižideru.
Ujutru sam sipala iz posude i podelila sam ga na lopte po 50 g. Rukom sam svaku lopticu rastegla u pravougaonik.
U jedan kraj sam stavila nadev - orahe, suvo grožđe koje sam prethodno namočila u rum, ratluk iseckan na komadiće.
Posula sam cimetom i uvila u rolnicu. Male milibrote sam malo usukala i uvila u puža.
Kalupe za mafine sam podmazala uljem i svaki milibrot mafin sam stavila u gnezda. Ostavila sam ih da narastu na 15-20 minuta.
Umutila sam belance jednog jajeta i namazala odozgo.
Posula sam kristal šećerom i filiranim bademima. Uključila sam rernu na 180°C i pekla dok nije porumenelo.
Savršeni milibrot mafini su gotovi.