Način pripreme
Sastojci za ove milibrote treba da budu na sobnoj temperaturi.
Zagrejte mleko sa šećerom dok ne provri. Odvojte 2 kašike mleka u kom zagrejte kvasac, kašičicu šećera i dve kašičice brašna. Ostavite kvasac da se aktivira.
Prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini, unutra sipajte aktivirani kvasac, umutite jaja, mleko i masnoću (odvojte 2 kašike za dodatno mešenje).
Umesite meko testo koje se ne lepi, pri čemu s vremena na vreme mažete ruke i mesite dok se masnoća ne apsorbuje. Količina brašna zavisi od veličine jaja, tako da ćete morati da dodate ili da stavite manje brašna.
Testo namažite uljem i ostavite na toplom da udvostruči svoju zapreminu. Vreme koje je potrebno da nadođe zavisi od temperature u prostoriji.
Nakon što testo za milibrot udvostruči svoju zapreminu podelite ga na 24 lopte.
Oblikujte ih po želji. Od jedne loptice ja sam oblikovala fitilj koji sam presavila i uvila, nakon toga sam ga pretvorila u puža. Poređala sam ih u kalupe za mafine sa papirnim korpicama.
Ostavite da nadođu još jednom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo - otprilike 20 minuta.
Uspešni mini milibrot-mafini su gotovi.