Način pripreme
U posudu za mešenje stavljamo vodu, šećer i kvasac. Sačekamo nekoliko minuta da se kvasac aktivira. Posle dodajemo so i ulje. Promešamo i na kraju dodajemo brašno. Zamesimo meko testo koje se ne lepi. Ostavljamo da nadođe 1 sat.
Za to vreme pripremamo nadev. Isečemo krastavac na tanke trakice, duge oko 2 cm. Paradajz sečemo na tanak polumesec. Sir sečemo na kockice.
Od nadošlog testa kidamo lopte, veličine mandarine. Rukama spljeskamo, ali da ne bude mnogo tanka, kora srednje veličine.
Pravimo dva proreza na svakoj kori, sa spoljašnje strane ka prorezima treba da ima po jedan prst rastojanje.
U sredini dva proreza stavljamo kockicu sira, trakicu krastavca i paradajz. Nakon toga ivice prebacujemo jednu na drugu tako da se prorezi otvore i da budu tačno iznad nadeva.
Nadev treba lepo da se vidi. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažemo umućenim žumancem i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.