Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa listovima lipe i kinoom

Sarme sa listovima lipe i kinoom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Sarme sa listovima lipe i kinoom
Fotografije: Liudmila
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Sarme sa listovima lipe i kinoom, koje možemo servirati sa kiselom pavlakom ili kajmakom."

Potrebni sastojci

  • lipa - 20 listova
  • bulgur - 100 g
  • kinoa - 1/2 šolje
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • divlja nana
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sarme sa listovima lipe i kinoom - jedna netradicionalna varijacija klasičnog jela.

Listovi lipe se operu i popare vrelom vodom. A bulgur i kinoa se skuvaju prema uputstvima na pakovanju!

Zatim se očiste luk i beli luk i naseckaju se.

Paradajz se opere i izrenda.

U posudi se pomešaju skuvana kinoa i bulgur sa lukom, belim lukom i začinima, dodaje se ulje i dobro se izmeša!

Smesa se posoli i sa njom se pripremaju sarme tako što se kašičica nje stavlja na donju, upakovanu stranu lista i uvijaju se.

Gotove sarme od listove lipe se gusto ređaju u jensku posudu sa poklopcem, zalivaju se vodom, sa malo ulja i soli. Zatvara se i peče se u umerenoj rerni dok ne bude gotovo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: