Apetitne sarme sa listovima vinove loze

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
19/01/2018
"Možemo da pojedemo bar dvanaest ovih sarmi, samo da ima neko da nam pripremi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije26
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano759
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šargarepu i sitno ih iseckajte. Dinstajte ih u masti.

Dodajte opran i očišćen pirinač i izrendan paradajz. Promešajte i dodajte mleveno meso. Začinite solju i začinima po želji.

Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.

Stavite nadev na listove vinove loze i uvijte sarme.

Poređajte ih u šerpu sa debelim dnom i odozgo pritisnite odgovarajućim tanjirom.

Sipajte toplu vodu, da pokrijte sarme i stavite šerpu na tihu vatru da se krčka, dok ne bude gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar