Način pripreme
U velikoj posudi sitno izmrviti sav beskvasni hleb. Sipati ključalu vodu i ostaviti 5 minuta ispod poklopca da omekša.
Šargarepa se narenda na krupno, luk sitno isecka, pečurke se krupno iseckaju (konzervirane se ocede).
Na biljnom ulju u tiganju lagano propržite luk.
Dodajte šargarepu i pečurke. Ostavite nekoliko pečuraka nenarezanih za ukras. Pustite da se krčka 5 minuta. Ocedite vodu iz beskvasnog hleba koju nije upio i dodajte u šerpu.
Umutite jaja.
Dodati sadržaj u tiganj, posoliti, pobiberiti, začiniti, dobro promešati i probati ako je sve dovoljno.
Nauljite kalup i stavite sadržaj u njega. Poravnajte, ukrasite preostalim pečurkama. Pecite zapečeno jelo u rerni na 180 stepeni do kraja.
Uživajte u zapečenom jelu od beskvasnog hleba sa povrćem, inspirisanim izraelskom kuhinjom.