Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija čeri papričice

Turšija čeri papričice

ZoriZori
Guru
8932865k
Turšija čeri papričice
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ako volite pikantnu hranu, ove ljute papričice su perfektan dodatak uz slako slano jelo"

Potrebni sastojci

  • čeri papričice - 2 kg
  • voda - 500 ml
  • sirće - 1, 5 l
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 šolja
  • po želji
  • ljute papričice - 1 komad na teglu
  • biber - 5 - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite zdrave papričice bez oštećenja. Moje su bile prilično ljute, a ako vaše nisu, možete dodati jednu srednju ljutu papričicu po tegli i 5-6 zrna bibera.

Paprike operite, odsecite im drške da ne budu predugačke, probušite ih na nekoliko mesta iglom i poređajte u čiste tegle.

Pripremite salamuru od vode, sirćeta, soli i šećera. Mešajte sastojke dok se so i šećer potpuno ne rastvore.

Pripremljenim salamurom prelijte papričice malo ispod ivice grla tegle. Tegle se zatvaraju prethodno iskuvanim poklopcima na navoj.

Prebacuju se u lonac sa debelim peškirom na dnu. Preliju se hladnom vodom, koja treba da pokrije 2-3 prsta iznad poklopaca.

Nakon što voda proključa, merite deset minuta i tegle se štipaljkom vade iz ključale vode.

Okrenite ih poklopcima na dole.

Nakon što se ohlade, stavite ih na tamno i hladno mesto.

Turšija čeri papričice je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: