Način pripreme
Izaberite zdrave papričice bez oštećenja. Moje su bile prilično ljute, a ako vaše nisu, možete dodati jednu srednju ljutu papričicu po tegli i 5-6 zrna bibera.
Paprike operite, odsecite im drške da ne budu predugačke, probušite ih na nekoliko mesta iglom i poređajte u čiste tegle.
Pripremite salamuru od vode, sirćeta, soli i šećera. Mešajte sastojke dok se so i šećer potpuno ne rastvore.
Pripremljenim salamurom prelijte papričice malo ispod ivice grla tegle. Tegle se zatvaraju prethodno iskuvanim poklopcima na navoj.
Prebacuju se u lonac sa debelim peškirom na dnu. Preliju se hladnom vodom, koja treba da pokrije 2-3 prsta iznad poklopaca.
Nakon što voda proključa, merite deset minuta i tegle se štipaljkom vade iz ključale vode.
Okrenite ih poklopcima na dole.
Nakon što se ohlade, stavite ih na tamno i hladno mesto.
Turšija čeri papričice je gotova.