Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Pirinač sa povrćem u čamcima od patlidžana

Pirinač sa povrćem u čamcima od patlidžana

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3161111k89
Pirinač sa povrćem u čamcima od patlidžana
Fotografije: Juliya
1 / 4
05/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Poslužite pirinač sa povrćem u čamcima od patlidžana dok je još topao."

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 2 komada
  • pirinač - 4 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • kaškavalj - 8 kašika, rendan
  • tvrdi sir - 8 kašičica, rendani
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane operite i prepolovite po dužini.

Na svakoj polovini napravite rezove u obliku romba, stavite ih u tepsiju i prelijte sa malo ulja.

Patlidžane pecite dok ne omekšaju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Dok se patlidžani peku, operite i skuvajte pirinač.

U tiganju prodinstajte sitno seckani crni luk, beli luk, šargarepu i papriku.

Izvadite patlidžane iz rerne i pažljivo ih izdubite kašikom.

Dodajte oceđeni pirinač, unutrašnjost patlidžana isečenu na kockice u tiganj i začinite solju i biberom.

Napunite patlidžane nadevom, pospite ih kačkavaljem i tvrdim sirom i pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Poslužite pirinač sa povrćem u čamcima od patlidžana dok je još topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: