Način pripreme
Prosejte brašno i oformite udubljenje. Dodajte toplu vodu, kvasac, šećer, so i maslinovo ulje.
Promešajte blago kašikom, uzimajući po malo brašna.
Čim postane teško za mešanje, dodatno umesite testo rukama. Treba da se dobije srednje meko testo koje se ne lepi.
Namažite testo sa malo maslinovog ulja i pokrijte ga krpom.
Ostavite da naraste, dok ne udvostruči svoj obim.
Postavite posudu (30 cm) papirom za pečenje i namažite maslinovim uljem. Stavite naraslo testo na papir i razvucite ga dlanovima, dok ne zauzme oblik posude.
Prstom napravite male rupice na 2-3 cm. Namažite fokaču maslinovim uljem.
Dodajte na sitno isečen sušeni paradajz i svež ruzmarin. Pospite malo čilija u ljuspama i ostavite da ponovo naraste.
Za to vreme zagrejte rernu na 220 stepeni.
Pecite fokaču sa ruzmarinom i sušenim paradajzom u dobro zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Prijatno!