Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača sa ruzmarinom i sušenim paradajzom

Fokača sa ruzmarinom i sušenim paradajzom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7632195k206
Fokača sa ruzmarinom i sušenim paradajzom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
16/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Aromatična i ukusna fokača sa ruzmarinom, a sušeni paradajz daje nezamenljivi akcenat"

Potrebni sastojci

  • brašno - 280 g
  • kvasac - 4 g (suv)
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • voda - 170 ml (topla)
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 struk (svež)
  • sušeni paradajz - 2 kašike
  • čili - 1 kašičica (u ljuspama)
  • maslinovo ulje - 1 kašika, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i oformite udubljenje. Dodajte toplu vodu, kvasac, šećer, so i maslinovo ulje.

Promešajte blago kašikom, uzimajući po malo brašna.

Čim postane teško za mešanje, dodatno umesite testo rukama. Treba da se dobije srednje meko testo koje se ne lepi.

Namažite testo sa malo maslinovog ulja i pokrijte ga krpom.

Ostavite da naraste, dok ne udvostruči svoj obim.

Postavite posudu (30 cm) papirom za pečenje i namažite maslinovim uljem. Stavite naraslo testo na papir i razvucite ga dlanovima, dok ne zauzme oblik posude.

Prstom napravite male rupice na 2-3 cm. Namažite fokaču maslinovim uljem.

Dodajte na sitno isečen sušeni paradajz i svež ruzmarin. Pospite malo čilija u ljuspama i ostavite da ponovo naraste.

Za to vreme zagrejte rernu na 220 stepeni.

Pecite fokaču sa ruzmarinom i sušenim paradajzom u dobro zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: