Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići od raži i pšenice

Hlepčići od raži i pšenice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Hlepčići od raži i pšenice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Koristite ražane hlepčiće da napravite ukusne sendviče ili uz omiljena jela."

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 80 g + za dodatno mešenje
  • pšenično brašno - 320 g
  • voda - 270 ml
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • kvasac - 20 g svež
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo zagrejanoj vodi. Dobro promešati da se rastvori. Ne morate da čekate da se aktivira.

Pomešajte brašno sa solju u posudi. Napravite udubljenje i u njega sipajte tečne sastojke – ulje i vodu sa kvascem.

Umesite glatko i meko testo, posipajući još ražanog brašna, dok ne prestane da se lepi za prste.

Takođe možete mesiti u procesoru za hranu 3 minuta.

Ostavite testo u posudi (poklopljeno) dok se ne udvostruči oko 1 sat, a zatim oblikujte male hlepčiće i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte i ostavite da se dižu dok se ne udvostruče ili utrostruče.

Pecite ukusne hlepčiće u rerni zagrejanoj na 230 stepeni 20 minuta.

Koristite ražane hlepčiće da napravite ukusne sendviče ili uz omiljena jela.

Prijatno sa ovim hlepčićima od ražanog i pšeničnog brašna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: