Način pripreme
Rastvorite kvasac u malo zagrejanoj vodi. Dobro promešati da se rastvori. Ne morate da čekate da se aktivira.
Pomešajte brašno sa solju u posudi. Napravite udubljenje i u njega sipajte tečne sastojke – ulje i vodu sa kvascem.
Umesite glatko i meko testo, posipajući još ražanog brašna, dok ne prestane da se lepi za prste.
Takođe možete mesiti u procesoru za hranu 3 minuta.
Ostavite testo u posudi (poklopljeno) dok se ne udvostruči oko 1 sat, a zatim oblikujte male hlepčiće i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokrijte i ostavite da se dižu dok se ne udvostruče ili utrostruče.
Pecite ukusne hlepčiće u rerni zagrejanoj na 230 stepeni 20 minuta.
Koristite ražane hlepčiće da napravite ukusne sendviče ili uz omiljena jela.
Prijatno sa ovim hlepčićima od ražanog i pšeničnog brašna.