Način pripreme
Ovaj raskošni hleb je sastavljen od jedne savršene kombinacije čitiri vrste brašna koja stvara predivan ukus i teksturu peciva.
Blago zagrejte vodu do telesne temeprature i u njoj istopite med i kvasac. Ostavite ne duže od pet minuta, nije potrebno da čekate da se pojave mehurići i rupice.
Sipajte ulje i brašno - jedno po jedno neprestano mešajući. S obzirom na to da je testo za hleb dosta hidratizovano i lepi se, preporučujem korišćenje kuhinjskog robota. Njima mešenje traje tačno tri minute, a rukom će biti dosta duže i biće potrebno dodatno dodavanje po malo brašna.
Obilno nauljenim rukama uzmite meko testo i oblikujte ga u okrugli hleb. Stavite u nauljenu tepsiju posutu kukuruznim brašnom. Dobro namažite uljem i pospite još kukuruznim brašnom - tako se dobija prijatna korica prilikom pečenja hleba od pšenice, raži i kukuruza.
Po želji napravite razreze po površini oštrim nožem. Pokrijte streč folijom, tako da ne postoji opasnost da ostane u testu čak i prilikom dizanja. Ostavite integralni hleb da nadođe na otprilike sat vremena na toplom.
Pecite integralni hleb u zagrejanoj rerni na 180 °C 35-40 minuta ili dok se ne dobije apetitna boja.
Kada je hleb gotov, sačekajte 5 minuta i tek tada izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku. Rasecite kada je u potpunosti ohlađen.
Svilenkasto mekan i veoma ukusan hleb od pšenice, raži i kukuruza!