Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Integralni Hleb»Hleb od pšenice, raži i kukuruza

Hleb od pšenice, raži i kukuruza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Hleb od pšenice, raži i kukuruza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
19/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Ovaj raskošan hleb je sastavljen od jedne savršene kombinacije četiri vrste brašna, koja stvara predivan ukus i teksturu peciva"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo, pšenično
  • kukuruzno brašno - 40 g + za posipanje
  • ražano brašno - 80 g, integralno
  • integralno brašno - 80 g, od pšenice
  • kvasac - 20 g, svež
  • voda - 330 ml
  • ulje - 30 ml + za premazivanje
  • so - 10 g
  • med - 1 i 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj raskošni hleb je sastavljen od jedne savršene kombinacije čitiri vrste brašna koja stvara predivan ukus i teksturu peciva.

Blago zagrejte vodu do telesne temeprature i u njoj istopite med i kvasac. Ostavite ne duže od pet minuta, nije potrebno da čekate da se pojave mehurići i rupice.

Sipajte ulje i brašno - jedno po jedno neprestano mešajući. S obzirom na to da je testo za hleb dosta hidratizovano i lepi se, preporučujem korišćenje kuhinjskog robota. Njima mešenje traje tačno tri minute, a rukom će biti dosta duže i biće potrebno dodatno dodavanje po malo brašna.

Obilno nauljenim rukama uzmite meko testo i oblikujte ga u okrugli hleb. Stavite u nauljenu tepsiju posutu kukuruznim brašnom. Dobro namažite uljem i pospite još kukuruznim brašnom - tako se dobija prijatna korica prilikom pečenja hleba od pšenice, raži i kukuruza.

Po želji napravite razreze po površini oštrim nožem. Pokrijte streč folijom, tako da ne postoji opasnost da ostane u testu čak i prilikom dizanja. Ostavite integralni hleb da nadođe na otprilike sat vremena na toplom.

Pecite integralni hleb u zagrejanoj rerni na 180 °C 35-40 minuta ili dok se ne dobije apetitna boja.

Kada je hleb gotov, sačekajte 5 minuta i tek tada izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku. Rasecite kada je u potpunosti ohlađen.

Svilenkasto mekan i veoma ukusan hleb od pšenice, raži i kukuruza!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: