Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Beskvasni hleb Maca

Beskvasni hleb Maca

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Beskvasni hleb Maca2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
4
"Ako želite da napravite beskvasni hleb Macu po kanonu, pogledajte recept u nastavku"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • mlaka voda - 100 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U veću posudu prosejte brašno, dodajte prstohvat soli, maslinovo ulje i vodu i brzo umesite rukama meko testo.

Pokrijte ga i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Ako želite da pravite beskvasni hleb Macu po kanonu, tog odmora nema.

Zatim izvadite testo za Macu iz posude na pobrašnjenu površinu i podelite ga na delove.

Razvaljajte ih na tanke kore i isecite na pravougaonike.

Viljuškom izbušite pravougaonike po celoj površini i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite pljosnati hleb u zagrejanoj rerni na 220 stepeni (sa ventilatorom) oko 3-5 minuta.

Pečeni beskvasni hleb Maca je hrskav i jednostavan za pravljenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: