Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa lukom i paradajzom u mulikukeru

Pileća janija sa lukom i paradajzom u mulikukeru

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Pileća janija sa lukom i paradajzom u mulikukeru
Fotografije: Liudmila
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želim vam divno veče! I neka vam je slatko sa mojom pilećom janijom u multikukeru."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 ili iz konzerve
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber - zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • peršun
  • so
  • lovorov list
  • krompir - 5 komada
  • brašno - 1 supena kašika, može i bez sa manje tečnosti
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusno kuva ovaj kuhinjski uređaj! I lako, sve stavljaš, uključiš, a posle imaš odlično jelo koje posle bude toplo satima.

Pileće batake sečemo na dva dela, moji su celi. Stavljamo u posudu aparata, Nakon toga očišćen i opran luk, isečen na krupnije polumesece. Krompir ljuštimo, operemo i takođe sečemo krupnije i dodajemo u druge sastojke. Paradajz ljušimo i sečemo.

Nakon toga so, biber i aleva paprika, čubar, lovorov list, ulje.

Dolazi trenutak da dodajemo brašno, pomešano sa malo vode i da prelijemo sastojke vodom. Ako ne koristite brašno, možete smanjii vodu.

Poklopimo i uključujemo program za supu. Kod mene je na broju 12.

Nakon što program završi, sačekamo da padne pritisak i otvaramo multikuker. Ako žurimo, ispuštamo paru iz poklopca.

Serviramo pileću janiju i posipamo sa malo peršuna, po želji, kod mene ne vole svi ukućani peršun.

Ovo je idelano jelo sa piletinom i krompirom, krompir nije raskuvan, sve je pripremljeno baš kako treba.

Želim vam divno veče! I neka vam je slatko sa mojom pilećom janijom u multikukeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: