Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Lepinje punjene bivoljim sirom i jajima

Lepinje punjene bivoljim sirom i jajima

Lepinje punjene bivoljim sirom i jajima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Uživajte uz lepinje punjene bivoljim sirom i jajima! Idealne su za doručak, ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • lepinje - 4 kom. okrugli
  • jaja - 4 kom.
  • ulje - 50 g
  • bivolji sir - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan za posipanje
  • mladi luk - samo perje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite male kapice sa površine malih lepinja.

Izdubite deo sredine lepinja.

Na dno svake lepinje stavite maslac i sitno seckani mladi luk.

Napunite ih izmrvljenim sirom, ostavljajući u sredini rupu za jaje.

Blago zapecite lepinje oko 2-3 minuta.

Izvadite ih iz rerne da stavite jaja.

Pažljivo odvojite žumance od belanca.

Pre toga pospite izgnječenim belim lukom.

U sredinu stavite žumance, a sa strane sipajte belanca.

Premažite poklopce belancem i maslacem, pospite ih parmezanom, poređajte pored lepinja u pleh i vratite u rernu.

Punjene lepinje pecite do željene spremnosti jajeta i laganog dobijanja boje lepinja.

Poslužite posuto sitno seckanim perjem luka.

Uživajte uz lepinje punjene bivoljim sirom i jajima! Savršene su za doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: