Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike punjene jajima i sirom

Mekike punjene jajima i sirom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Mekike punjene jajima i sirom
Fotografije: Veca
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Brz i veoma ukusan doručak, prijatno!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 250 ml
  • suvi kvasac - 5 g
  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • Za nadev
  • jaja - 1 komad
  • sir - 200 g
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti polovinu brašna (250 g), dodatisuvi kvasac, so i izmešati.

Zatim, usuti mlako mleko, dodati šećer i uz postepeno dodavanje ostatka brašna (250 g) zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i podeliti na 6 delova. Svaki deo premesiti formirajući loptice. Loptice razviti oklagijom.

Za nadev: U posudu staviti sir, dodati jaje i izmešati viljuškom.

Na razvijeno testo naneti nadev. Prvo preklopiti levu stranu testa, zatim desnu stranu testa, pa urolati od donjeg ka gornjem delu.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće. Mekike punjene sirom i jajima servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: