Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći but iz rerne sa plavim patlidžanom i krompirom

Jagnjeći but iz rerne sa plavim patlidžanom i krompirom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Jagnjeći but iz rerne sa plavim patlidžanom i krompirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Jedinstvena i prijatna korica kod ovog jagnjećeg buta iz rerne sa plavim palidžanom i krompirom."

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.5 kg
  • krompir - 7 komada
  • plavi patlidžan - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • biber - 4 supene kašike
  • kravlji maslac - 1/2 paketa
  • ulje - 50 ml
  • nana
  • selen
  • kaloper biljka
  • majčina dušica
  • beli luk - 7 čenova
  • čubar
  • biber
  • limun - 1 komad
  • pivo - 2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite jagnjeći but, izbušite oštim nožem i posolite dobro.

Natrljajte dobro so svuda i u proreze, stavite u pleh u kojem ćete peći i uvijte u foliju. Ostavite u frižideru jednu noć.

U posudi stavite sitno isečene zelene začine, čubar, biber i 3 supene kašike aleve paprike. Dodajte kiselo mleko i dobro promešajte, namažite dobro meso.

Iscedite limun i prelijte meso, ali ne sa celim sokom. Očistite i operite krompir, isecite na krupnije krugove i poređajte oko mesa, na isti način uradite i sa plavim paradajzom.

Operite beli luk, nemojte ljuštiti i dodajte u pleh. Očistite i krupnije isecite luk i dodajte. Posolite povrće i sipajte polovinu piva.

Preko mesa stavite tanko isečene komade maslaca. Uvijte u aluminijumsku foliju i pecite jagnjetinu na 200 stepeni 2-3 sata, s vremena na vreme otvarajte i prelivajte sokom od limuna i marinadom, dodajte i preostalo pivo.

Pred kraj pečenja izvadite i prelijte jagnjeinu sa krompirom sa rastopljenim masalcem i alevom papriom, dobro promešaje.

Pecite dok ne dobije lepu koricu jagnjeći but iz rerne sa plavim patlidžanom i krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: