Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Slatki rolat»Keto slatki rolat sa vazdušastom korom

Keto slatki rolat sa vazdušastom korom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24699643
Keto slatki rolat sa vazdušastom korom
Fotografije: Valeria
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kada borovnice odluče da pronađu niskokaloričnog prijatelja - keto slatki rolat sa vazdušastom korom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 3 komada
  • krem sir - 60 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • tečna vanila - 1/2 kašičice
  • stevija - 10 g za slatkiše, 1:1 sa šećerom, jednako 10 g šećera
  • Za krem
  • krem sir - 100 g
  • pavlaka - 100 g
  • stevija - 30 g za slatkiše, 1:1 sa šećerom/ jednako 30 g šećera
  • slatko od borovnica - domaće bez šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Ja ne premazujem uljem papir, ali ako niste sigurni u svoj, premažite ga. Moj pleh je 28 sa 31 cm. Ali to nema veze, ne pravim koru toliko koliko je veliki pleh, nego manju.

Odvojite belanca od žumanaca. Koristite dve posude.

U žumanca dodajte krem sir, prašak za pecivo, vanilu i zaslađivač. Mutite žicom, a ne mikserom, i ostavite na stranu.

Umutiti belanca u čvrst sneg.

Prvo uzmite malo umućenih belanaca i dodajte ih žumancima. Nežno mešajte lopaticom.

Smesu sa žumancima sipajte u belance i mešajte špatulom ručno. Mešajte polako i pažljivo! Dobija se vazdušasta smesa.

Sipajte smesu u pleh i formirajte pravougaonik pomoću lopatice. Kao veličine oko 22 sa 25 cm.

Pecite koru za slatki rolat oko 10-15 minuta, ali ovo zavisi od rerne. Moja je na gas!

Izvadite koru i ostavite da se ohladi.

Pripremite krem. Pomešajte sastojke i mešajte špatulom ili kašikom.

Rolat namazati belim kremom. Odozgo prekrijte slatkom i lagano ga razmažite.

Uvijte rolat sa borovnicama i stavite u frižider na najmanje pola sata. Ako želite da bude deblji keto rolat sa vazdušastom korom, umotajte ga sa kraće strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: