Način pripreme
Ime mi je palo na pamet zbog njenog izgleda, a ona je bila čista improvizacija.
Volimo lagane torte!
Ja sam napravio tortu sa vafl korama, ali možete i sa običnim korama za tortu!
Pomešao sam kiselo mleko sa šećerom. Mešao sam dok se ne istopi šećer. Dodao sam sok od limuna kao i obe vrste kora.
Želatin sam rastvorio u malo vode, oko 50 ml i kako je nabubrio, rastopio sam ga tako što sam ga grejao u mikrotalasnoj 30 sekundi. Dodao sam ga u kiselo mleko.
Ovaj krem sam ostavio na sobnoj temperaturi oko pola sata, da počne da se steže, ali može i u frižideru ako želite brže. Zatim sam poređao kore, premazavši svaku obilno kremom. Naizmenično menjajte koru i krem dok se svi ne potroše.
Po vrhu sam obilato premazao tortu od jagoda.
Završite je sa mrvicama keksa sa strane i sa jagodama, a žilice mermera torte Mermer od jagoda napravio sam od gustog sirupa.
Izgled je po vašoj želji, zato ne opisujem svoj metod detaljno.
Sledi boravak voćne torte u frižideru 12 sati i onda je na redu onaj ukusni deo :)