Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći jezik na roštilju

Teleći jezik na roštilju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teleći jezik na roštilju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Teleći jezik na roštilju je raskošno i ukusno predjelo - posebno sa sosom od senfa."

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 4 zrna
  • biber - 3 zrna
  • luk - 1 glavica
  • celer
  • beli luk - 4 čena
  • slanina - za podmazivanje roštilja
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik dobro operite.

Možemo koristiti ekspres lonac ili multikuker.

U jednu od dve posude sipajte dovoljno vode, stavite jezik, lovorov list, nekoliko zrna pimenta, biber, stabljiku celera, glavicu crnog i čen belog luka i posolite.

Za multikuker vreme kuvanja je 2, 5 sata na 95 stepeni, a u ekspres loncu, nakon što počne da proizvodi zvuk, meri se 15 minuta.

Kada istekne vreme, izvadimo iz multikukera ili iz lonca, kuvani jezik stavimo u posudu sa hladnom vodom da se ohladi.

Oljuštite jezike i isecite ih na kriške.

Zagrejte roštilj i premažite sa malo slanine.

Počinjemo da ređamo kriške telećeg jezika i pustimo da kratko porumene sa obe strane.

Teleći jezik na roštilju je raskošno i ukusno predjelo - posebno sa sosom od senfa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: