Tart Flambe

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Tart Flambe1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pravi klasik nemačke i francuske kuhinje, koji 100% opravdava svoj naziv"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g belo
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 125 ml
  • pavlaka - 200 ml kisela + malo svežeg mleka
  • luk - 1 - 2 glavice beli ili crveni
  • slanina - 120 g dimljena
  • biber
  • ruzmarin - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Od prosejanog brašna zajedno sa solju, uljem i vodom umesite glatko testo. Razvijte oklagijom u tanko testo i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pavlaku pomešati sa malo svežeg mleka i premazati testo. Na vrh stavite narezanu slaninu i luk (na rebarca). Pospite sveže mlevenim biberom i listićima ruzmarina.

Tart Flambe staviti da se peče oko 15-20 minuta u jako zagrejanoj rerni. Tart treba da dobije svetlo tamni ten da bi opravdala svoje ime (od francuskog: Uhvaćen vatrom).

Gotov tart poslužite odmah, posut svežim ruzmarinom uz belo vino (rizling). U Nemačkoj je ovaj recept poznat kao Flam Kuhen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: