Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Trouglovi sa plavim šljivama i cimetom

Trouglovi sa plavim šljivama i cimetom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Trouglovi sa plavim šljivama i cimetom
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Trouglovi sa plavim šljivama i cimetom su hrskavi - sa kiselkasto-slatkim ukusom šljive i mirisom cimeta."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 komada
  • plave šljive - 5 komada
  • skrob - 3 kašike
  • sveže mleko - oko 50 ml
  • šećer - 50 g ili po ukusu
  • cimet - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite jednu koru, isecite je poprečno na dva dela.

Svaku polovinu premažite mlekom i preklopite na pola da dobijete pravougaonu traku.

Rasporedite seckane plave šljive, pospite skrobom, šećerom i cimetom.

Trouglove oblikujte nekoliko puta preklapajući i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Troglove premažite mlekom i pospite šećerom i cimetom.

Pecite hrskave trouglove u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 15 minuta.

Trouglovi sa plavim šljivama i cimetom su hrskavi - sa kiselkasto-slatkim ukusom šljive i mirisom cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: