Način pripreme
Ukusno smo započeli sa slatkišem sa plavim šljivama! Odlična kombinacija, recept je vrlo jednostavan!
Umutiti dva jajeta sa šoljom šećera, dodati tri kašike kiselog mleka sa prstohvatom sode bikarbone, vanilin šećer, prašak za pecivo, istopljeni maslac - 50 ml, brašno 1, 5 šolje. Trebalo bi da dobijete teško i gusto testo.
6-7 plavih šljiva, isečenih na krupnije komade, pomešati sa kašikom smeđeg šećera.
Zatim nauljimo odgovarajući kalup mekim maslacem, sipamo 2/3 testa u njega, rasporedimo kašikom. Na ovu mešavinu dodati nadev, plave šljive treba da dobro prekriju testo, pa količina varira.
Peći na 160 stepeni do pola i preliti ostatkom smese, koju ste razblažili vrelom vodom, sa dve-tri kašike, da bude laganija smesa i zatim peći do kraja.
Gotov omiljeni desert sa plavim šljivama ostaviti da se ohladi i iseći na komade koje lagano posipamo šećerom u prahu.
Neverovatno ukusno!
Probajte i naše ništa manje ukusne predloge za pite sa plavim šljivama!