Keto torta sa galetama

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto torta sa galetama
Fotografije: Valeria
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Keto torta sa galetama i mnongo krema od pavlake.... a da, malo oraha i domaće slatko od kupina za raskoš"

Potrebni sastojci

  • tečni sastojci
  • jaja - 3 komada
  • rastopljeni kravlji maslac - 60 g
  • kisela pavlaka - 60 g
  • tečna vanila - 172 kašičice
  • suvi sastojci
  • zaslađivač - 50 g /mešam steviju sa eritritolom/
  • orasi - 40 g, mlevnei
  • kokosovo brašno - 15 g
  • kakao u prahu - 7 g
  • prašak za pecivo - 7 g
  • za krem
  • pavlaka - 150 ml, tečna, nezaslađena preko 30 % mlečne masti
  • krem sir - 150 g
  • tečna vanila - 1/2 kašičice
  • zaslađivač - 50 g ili po ukusu
  • slatko od kupina - domaće, bez šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Za slatkiše koristim steviju i eritritol u prahu koji su 1:1 sa šećerom.

Priprema galeta:

Prvo lepo umutite jaja sa zaslađivačem. Smesa treba da posvetli i da bude mekana. Dodajte preostale tečne sastojke i ponovo mutite.

Nakon toga dodajte suve sastojke i mešajte.

Ispecite 4 galete. Pečem na 4 od 5 stepeni. U početku su galete mekane, ali posle budu tvrđe.

Po želji galete možete preliti bademovim ili kokosovim mlekom. Ako ih prelivate, uradite to odmah nakon što ih izvadite. Nakon toga ostavite da se ohlade.

Priprema krema:

Pavlaku umutite na gust krem. Pavlaka treba da bude u frižideru bar 8 sati.

Dodajte preostale sastojke i ponovo mutite.

Krema ima dosta, možete napraviti i manje da bude dovoljno za keto tortu sa galetama.

Slatko od kupina odmah pravim. Stavljam u kaserolu sveže ili zamrznute kupine sa malo vode i mešam dok se ne zgusnu.

Keto tortu sastavljamo i stavljamo u frižider na bar sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: