Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Tradicionalni klafuti sa voćem

Tradicionalni klafuti sa voćem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Tradicionalni klafuti sa voćem5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Sladak, sočan i aromatičan klafuti koji možete poslužiti uz rashlađenu limunadu."

Potrebni sastojci

  • trešnje - 400 g
  • breskve - 2 komada
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 240 ml
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • brašno - 100 g
  • so - mali prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsiju u kojoj ćemo peći klafuti namazati maslacem i posuti šećerom. Prethodno oprane i očišćene od koštica trešnje se poređaju u pleh zajedno sa breskvama isečenim na kockice.

U posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli. Dodajte mleko, otopljeni maslac, a zatim prosejano brašno sa solju i vanilom. Dobija se relativno retko testo, koje se ravnomerno sipa preko voća.

Voćni kolač se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Gotov i ohlađeni voćni klafuti se služi posut šećerom u prahu.

Tradicionalni voćni klafuti je savršen francuski desert za zaslađivanje dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: