Način pripreme
Korisitm steviju i eritritol u prahu koji su 1 prema 1 sa šećerom.
Priprema sladoleda:
Sve pomešamo žicom i stavljamo u zamrzivač na 4-5 sati dok ne dobijemo mlečni sladoled. Možete držati nekoliko dana. Ako postane tvrd kao kamen, ostavite prosto na kratko na sobnoj temperaturi.
Priprema krema od kupina.
Kupine samljeite u secku ili blenderu. Stavite u kaserolu. U njih dodajte sok od limuna. Mešajte na tihoj vatri oko 3 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U kupine dodajte maslac i zaslađivač. Jaja umutite i takođe dodajte, mešajte.
Smesu stavite na tihu vatru i neprestano mešajte dok se ne zgusne.
Možete procedite krem ako želite da bude gladak. Lično ja uvek procedim kroz cediljku.
Pomešajte sladoled sa kremom.
U ovom videu moežte da vidite kako se priprema voćni sladoled. U ovom slučaju je sa borovnicama, ali se na isti način pravi sa malinama, jagodama, kupinama.