Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa suvim grožđem i breskvama

Keks torta sa suvim grožđem i breskvama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Keks torta sa suvim grožđem i breskvama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Keks torta sa breskvama je savršena za popodnevnu užinu."

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje (380 g), za tortu
  • skrob - 1 pakovanje (60 g) sa vanilom
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • breskve - 1 - 2 komada
  • suvo grožđe - opciono
  • orasi - mleveni po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvoriti skrob u 100 ml mleka, može i u hladnoj vodi.

U preostalo mleko dodajte šećer i stavite na šporet.

Nakon što provri, dodajte skrob uz stalno mešanje.

Uzimamo pleh u koji ćemo ređati keks tortu.

Na dno poređamo red keksa, pa prelijemo još toplim gotovim kremom za tortu.

Poređajte tanko narezane breskve.

I tako opet red, keks, krem i po želji, suvo grožđe.

Ređati dok ne ponestane proizvoda, završavajući kremom na vrhu.

Voćnu tortu ukrasite breskvama, suvim grožđem i pospite mlevenim orasima.

Tortu sa breskvama stavimo u frižider na sat vremena dok se ne stvrdne i zatim je isečemo.

Keks torta sa suvim grožđem i breskvama je savršena za popodnevnu užinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Predivna i preukusna torta
29.08.2023 16:00