Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjeni patlidžan»Beli patlidžan sa pilećim grudima i sosom od pomorandže

Beli patlidžan sa pilećim grudima i sosom od pomorandže

Beli patlidžan sa pilećim grudima i sosom od pomorandže
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Beli patlidžan sa pilećim grudima i sosom od pomorandže - egzotična i neodoljiva kombinacija koju treba probati."

Potrebni sastojci

  • beli patlidžan - 3 komada
  • bokvica - 1 kg
  • estragon - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pileće grudi - oko 300 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 4 glavice
  • kačkavalj - 100 g
  • origano - 1 kašičica
  • pomorandže - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na pola po dužini i izdubite ga kašikom.

Luk očistimo, sitno iseckamo i dinstamo.

Dodajte pileće grudi iseckane na kockice, jezgro sitno iseckanog belog patlidžana, estragon, origano i ostavite da provri na laganoj vatri. Kada tečnost ispari, posolite ako je potrebno.

Isecite 1 kg bokvice i pomorandže i blendajte dok ne dobijete pastu.

Posolite malo, malo estragona i origana i sipajte sadržaj u pleh.

Polovine patlidžana napunite smesom iz pleha i poređajte ih u nju. Na punjeni patlidžane pospite malo rendanog kačkavalja.

Pleh stavljamo u rernu dok patlidžan ne porumeni i dok se sos malo ne redukuje, to je znak da je patlidžan gotov.

Možemo staviti komad paprike i čamci od povrća su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno nisam videla do sada beli patlidžan
29.08.2023 16:00