Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene zelene paprike sa poklopcem od kačkavalja

Punjene zelene paprike sa poklopcem od kačkavalja

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Punjene zelene paprike sa poklopcem od kačkavalja
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Poslužite uz malo kiselog mleka i uživajte u ukusnom obroku"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 1 kg
  • pirinač - 1/2 šolje
  • paprike - 6 komada, zelene
  • paradajz sos - 330 ml
  • beli luk - 1/4 kašičice u prahu
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta. Posebno isecite luk i dinstajte ga. Kada omekša, dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane mrvičasto.

Dodajte kuvani i oceđeni pirinač, paradajz sos i začinite po ukusu. Skinite kapice sa paprika i uklonite semenke. Svaku papriku napunite pripremljenim nadevom.

U šerpu sipajte prst vode i stavite punjene paprike. Pecite oko 1 sat, polivajući paprike sosom iz pleha svakih 15 minuta.

Poslednjih 5 minuta dodajte rendani kačkavalj i vratite u rernu dok punjene paprike lepo ne porumene.

Punjene zelene paprike su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršeno
31.08.2023 16:13