Ćevapi pečeni u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Ćevapi pečeni u rerni
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Ukusan klasik za poznavaoce mesa!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg svinjetine
  • voda - 150 g
  • biber - 5 g mleven
  • kumin - 5 g mleven
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Proizvode pomešate u dubljoj posudi i mesite mleveno meso najmanje 10 minuta. Premažete uljem, prekrijete folijom i ostavite najmanje 24 sata u frižideru da upije vodu i arome.

Nauljenim rukama oblikujte ćevape, koje poređate u prethodno nauljeni pleh. Dodajte oko 1/2 šolje vode i pecite pod folijom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Skinite foliju i pecite još 7-10 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: