Način pripreme
Operite pirinač pod tekućom hladnom vodom dok voda ne postane bistra.
Stavite pirinač u posudu sa hladnom vodom, ostavite da odstoji 30 minuta.
Ocedite pirinač i ostavite da odstoji još 30 minuta.
Stavite pirinač u lonac i pokrijte ga vodom. Stavite poklopac. Uključujemo šporet na jakoj vatri dok ne proključa, pa smanjimo snagu šporeta na pola i kuvamo 10 minuta. Ugasimo šporet i pustimo da se pirinač dokuva.
U odgovarajućoj posudi pomešajte pirinčano sirće, so i šećer i zagrevajte na šporetu dok se ne rastvore.
Pirinač sipamo u duguljasti plastični ili stakleni pleh da se ravnomerno ohladi.
Pospite pirinač sirćetom i lagano mešajte drvenom lopaticom dok je topao.
Na vlažnu tanku krpu raširimo list nori i navlaženim rukama stavimo pirinač u sloj širine 5-6 cm, držeći 2 cm od početka lista bez pirinča.
Po pirinču rasporedite oljušten i narezan avokado, krem sir i lososa.
Navlažite gornji kraj nori kore vodom.
Uz pomoć krpe, umotajte i uvucite u čvrstu rolnu. Ostavite da malo odmori da nori kore omekšaju.
Oštrim nožem isecite gotov suši na kolutove.
Pomešajte soja sos sa vasabijem u posudi.