Način pripreme
U šerpu stavite sveže mleko, vodu i ulje.
Sačekajte da proključa.
Uklonite sa vatre i uzmite drvenu kašiku.
Dodajte brašno.
Mešajte dok ne dobijete homogeno testo.
Razbijte jedno od jaja.
Mešajte dok smesa potpuno ne upije jaje.
Dodajte drugo jaje. Ponovo mešajte dok se potpuno ne upije. Uradite isto sa preostalim jajima dok ih ne ponestane.
Prebacite testo za eklere u kesu za kolače za vrhom za oblikovanje eklera.
Uzmite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Eklere pravite na razmaku jer se pri pečenju naduvavaju.
Zagrejte rernu na 170-180 stepeni.
Pecite eklere oko 30 minuta ili dok ne budu gotovi.
Izvadite klasične eklere i ostavite da se potpuno ohlade.
*Gotove eklere po receptu korak po korak punite nadevom po želji. Možete napraviti krem od vanile, jaja ili koristiti gotov krem za eklere.