Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća srca sa povrćem i pečurkama

Pileća srca sa povrćem i pečurkama

Pileća srca sa povrćem i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ukusna ideja za večeru sa srcima i povrćem Probajte sami"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • biber
  • maslac - 100 g
  • pečurke - 200 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileća srca i kuvajte ih dok ne budu potpuno kuvana (ja sam koristila ekspres lonac).

Očistite povrće i isecite ga na velike komade.

Stavite ih u tepsiju sa maslacem i dinstajte u zagrejanoj rerni. Dodajte naseckane pečurke.

Kada pečurke i povrće omekšaju, dodajte srca i paradajz pire. Začinite solju i biberom.

Kuvajte dok jelo ne ostane samo na masnoći. Pospite obilno rendanim kačkavaljem i pecite dok se on ne istopi.

Pre serviranja pospite svežom mirođijom.

Pileća srca sa povrćem i pečurkama su spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: